Mar 2017

Opening Science cafe & EatMeetWork

P1010185Op 28 maart 2017 is door Marjolein Jansen, vice-voorzitter College van Bestuur Vrije Universiteit, en Franc van Nunen, directeur Campusontwikkeling, het Science Cafe en het EatMeetWork geopend.

Deze nieuwe plekken op de begane grond van het O|2-gebouw zijn het afgelopen jaar ontworpen door Pieter Walraad en
Linda Cappetijn. Met respect voor de architectuur, vormentaal en materiaalgebruik van het labgebouw is een modern en uitnodigend plaza ontworpen. Door deze nieuwe functies op een losse en transparante manier een plek te geven in de publieke plint is er ruimte voor eigenheid van de afzonderlijke functies.
 
Vanaf de Zuidas stap je direct het Science Café binnen. Op deze manier laat het internationale instituut O|2 zien dat het een open en gastvrije organisatie is. Het nodigt onderzoekers, medewerkers, overheid en bedrijfsleven uit om in gezamelijkheid te werken aan kennisuitwisseling, samenwerking en kruisbestuiving binnen de wetenschap. O|2 is hét podium voor topwetenschappelijk onderzoek op haar gebied in Nederland.
 
De inrichting van het Science Café heeft een warme sfeer door het gebruik van houten meubels, ronde vormen, geweven stoffen en elementen die een knipoog geven naar onderzoek. Het is de aangewezen plek om te borrelen en een gezond hapje te nuttigen buiten de labomgeving van alle dag.
 
Door inventief ontwerpen is de benodigde techniek en functionaliteit slim weggewerkt in het interieur. Zo zit de ventilatie verstopt in een verlaagd Ipad-achtig plafondelement dat licht geeft. De toiletten, spoelruimte en keukenfuncties e.d. zijn geïntegreerd in een met eikenhout bekleed doosje, waarvoor de stralend witte bar staat.

Met verschillende vloerkleden en zitconcepten is er ruimte gecreëerd voor elke gewenste ontmoeting; van beschut loungen tot hoog zitten met optimaal uitzicht over de campus.

Lab gebruikers mogen op hun werkplekken niet eten en drinken. Eat, Meat Work is ontwikkeld voor juist deze functie maar biedt veel meer. Het is bij uitstek dé informele plek voor interactie en kennisuitwisseling. Deze inspirerende en fijne plek is eenvoudig bereikbaar vanuit de centrale hal, het auditorium en liftkern. Deze ruimte heeft de sfeer van de terrassen maar biedt echt de mogelijkheid om in groepen samen te zitten. Een plek buiten de labomgeving om nog even te blijven hangen.
 
Aan de centrale hal ligt de PoP uP ruimte die gebruikt wordt voor allerhande gelegenheden. Een ruimte die, zoals de naam al doet vermoeden, kan transformeren naar de wensen van de gebruikers van het gebouw. Van instructieruimte, presentatieruimte tot garderobe.

Kind & Jeugd upgrade Westfriesgasthuis

Schermafbeelding 2017-08-17 om 15.20.10
In maart 2017 heeft het Westfriesgasthuis te Hoorn de aanpak van Newjoy concepts gekozen om een upgrade te ontwerpen voor de verpleegafdeling Kind & Jeugd. Deze afdeling is modern van opzet, maar heeft behoefte aan meer open speel- en ontmoetingsgebieden, om kinderen te activeren in hun genezingsproces.

Pieter Walraad heeft enkele jaren terug voor het OLVG te Amsterdam een vernieuwend concept bedacht voor de kinderverpleegafdeling aldaar, waarin ideeën over een activerende (speel-)omgeving in de praktijk zijn gebracht.

De nieuwe speelgebieden voor de kinderafdeling in Hoorn worden in nauwe samenwerking met gebruikers en professionals ontwikkeld, en zullen mede met sponsoring tot stand worden gebracht.