Samenwerking voor Hubrecht

samenwerking HN NJC HI

Voor het Hubrecht Institute en het Prinses Maxima Centrum ontwerpen Newjoy Concepts en Hollandse Nieuwe Interieur en Architectuur de vernieuwing en uitbreiding van een specialistisch lab.

We zijn verguld met de opdracht van het Hubrecht Institute. De specialistische laboratoriumkennis van Pieter en het enthousiasme en ervaring van het Hollandse Nieuwe team gaat in een kort tijdsbestek een DO afleveren.

PM2 bouwadviseurs zal namens de opdrachtgever het bouwproces begeleiden.
Duurzame praktijk in gebruik

Tils praktijk
Mijn particuliere opdrachtgevers in Woerden hebben hun praktijk/woonschuur betrokken.

De ambitie van de eigenaren is het geheel energieneutraal te maken. Dat betekent naast optimale isolatie ook laagtemperatuur-verwarming, een WKO installatie en PV-opwekking.

Het resultaat van de praktijk is nu mooi zichtbaar. De grote open ruimte bevat slechts 1 houten volume waarin alle ondersteunende functies zijn ondergebracht. De resterende ruimte vormt een woon- en slaap gedeelte.

Door het vele glas en de mooie hoogte ontstaat het gevoel van een moderne leefschuur. De kleuren zijn met en door de opdrachtgevers uitgekozen, zodat het ontwerp optimaal tot zijn recht komt.AGW concept geopend

3D overzicht

In OLVG West is op 29 maart door Jeroen van Roon, lid RvB, de nieuwe Activiteit Gerelateerde Werkomgeving geopend. Dit concept is door Newjoy concepts i.s.m. Veldhoen + Company ontwikkeld om diverse administratieve en ondersteunende diensten van OLVG te huisvesten. Het interieurbeeld is samen met Linda Cappetijn ontworpen.

Het ontwerp bestaat uit een efficiënte verbouwing van een bestaande cellenstructuur, waarbij door slimme ingrepen veel extra ruimtelijkheid is gemaakt. De mix van gesloten en open werkgebieden biedt de gebruikers veel keuze.

De open zones zijn meanderend geplaatst en vallen op door uitgesproken kleurgebruik in vloer en wandafwerking. De diepte van het gebouw is gebruikt om een dubbele verkeersstructuur te maken, zodat er rustige en drukkere gebieden ontstaan. Centraal bij binnenkomst vinden medewerkers een sfeervolle lunch/koffiehoek en diverse overlegmogelijkheden.

Fotograaf kiekt eigen ontwerp

_DSC5274-10

Jeroen van Dam was bij EGM architecten een van de ontwerpers die met projectarchitect Pieter Walraad aan het VU O2-gebouw heeft gewerkt. Naast zijn belangrijke rol in het ontwerpproces kan hij nu ook schitteren bij het fotograferen van "zijn" O2. Jeroen maakt namelijk inmiddels naam als architectuurfotograaf, en Newjoy Concepts heeft hem het gebouw nog eens beter laten fotograferen dan tot nu toe gedaan. Het resultaat is betoverend. Check vooral ook zijn instagram pagina.

_DSC5055-40

Studie Renovatie labgebouw Groningen

20090628_MedFac_UMCG_Groningen_NL
In juni 2017 heeft AT Osborne samen met Newjoy concepts de selectie gewonnen voor de "Studie renovatie gebouw 3215" voor de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Het multidisciplinaire team onder leiding van Herman de Bruin en Pieter Walraad heeft de gezamenlijke opdrachtgevers ervan overtuigd dat het de beste aanpak heeft om de haalbaarheid van renovatie te toetsen en scenario's te ontwikkelen voor de toekomst van het gebouw.

Herman en Pieter hebben al eerder intensief samengewerkt bij de ontwikkeling van modulaire labconcepten voor het O&D-gebouw (later O|2-gebouw) voor VU/VUmc te Amsterdam.