NIEUWS

Nieuws

NIEUWE ENTREE VOOR OLVG WEST

De centrale hal van het ziekenhuis OLVG west wordt gefaseerd verbouwd. In deze eerste fase wordt het entreegebied aan de Jan Tooropstraat vergroot. De voormalige overkapping is onderdeel van de centrale hal geworden. Bezoekers vanuit de parkeergarage en vanaf het parkeer terrein staan direct in de centrale hal. De overbruggingen van de split levels zijn met elkaar verbonden met nieuwe en ruime trappen en liften. De bouw van deze fase start in september 2020.

Nieuws

ONTWERP HUBRECHT

Het Hubrecht Instituut en het Prinses Maxima Centrum zijn gelegen op Utrecht Science Park. Newjoy concepts heeft samen met Hollandse Nieuwe het ontwerp gemaakt voor de vernieuwing en uitbreiding dit specialistische laboratorium.

Voor deze opdracht brengt Pieter zijn specialistische laboratoriumkennis in. Hij werkt samen met het ontwerpteam van Hollandse Nieuwe in kort tijdsbestek het project uit tot een definitief ontwerp. PM2 bouwadviseurs zal namens de opdrachtgever het bouwproces begeleiden.

Nieuws

DUURZAME PRAKTIJK

Tijdens de verbouwing van hun woonhuis nemen de bewoners tijdelijk intrek in dit nieuw volume in de tuin dat later zal functioneren als praktijkruimte. Door de hoge ramen en kap ontstaat het gevoel van een moderne (leef)schuur.

 

Deze ruimte is een grote open ruimte met daarin één volume met daarin alle voorzieningen. De praktijkruimte is energie-neutraal en voorzien van optimale isolatie, lage temperatuur verwarming, een WKO-installatie en PV-opwekking.

Nieuws

AGW GEOPEND

Op 29 maart 2018 is door Jeroen van Roon, lid RvB, de verbouwde kantoor afdeling voor diverse administratieve en ondersteunende diensten geopend. De bestaande kantoorverdiepingen met cellenkantoren zijn door slimme ingrepen getransformeerd naar deels open werkplekken op basis van Activiteit Gerelateerde Werkomgeving. Dit concept is ontwikkeld i.s.m. Veldhoen + Company en het interieurbeeld is ontworpen in samenwerking met Linda Cappetijn.

Nieuws

OPENING SCIENCE CAFÉ

Op 28 maart 2017 is door Marjolein Jansen (vicevoorzitter College van Bestuur Vrije Universiteit) en Franc van Nunen (directeur Campusontwikkeling) het Science Café en het EatMeetWork geopend.

 

Dit ontwerp is gemaakt door Pieter Walraad en Linda Cappetijn. Deze nieuwe publieke plekken in de plint van dit onderzoeksgebouw zijn modern en uitnodigend en afgestemd op de architectuur, vormentaal en materiaalgebruik van het hele gebouw.

Bekijk het project Science Café.