NIEUWS

Nieuws

TOEKOMST VOOR KRUYT

Het Hugo R. Kuytgebouw met zijn zeer karakteristiek betoncasco is een waardevol en beeldbepalend gebouw gelegen centraal op het Utrecht Science Park. Een expertteam onder leiding van AT Osborne maakt een herontwikkelingvisie, waarbij de belangrijkste uitdaging is een lonkend toekomstperspectief te schetsen. Het expertteam is een samenwerking tussen Newjoy Concepts, AT Osborne, ABT en UU Vastgoed & Campus. De ontwikkelvisie verkent mogelijkheden en kansen voor een nieuw multifunctioneel researchgebouw. Het doel is om een ontwikkelplan te maken waarmee het Programma en de ontwerpopdracht kan worden geformuleerd.

Nieuws

Masterplan OLVG

Samenwerking van Newjoy concepts en MUST Stedenbouw bij het opzetten van een Masterplan voor de locatie West van OLVG. Met inbegrip van mogelijkheden tot integratie van zorg gerelateerde derden. Scheiding van stromen, aandacht voor verbinding met de stad, voetganger- en fietsvriendelijk, duurzaam en patiëntvriendelijk. Stedelijke verdichting en kwalitatieve openbare ruimte geeft intensivering van huidige locatie. Vervolg op dit moment is om een stedenbouwkundig plan met beeldkwaliteitseisen te maken en tot bestemmingsplanwijziging te komen.

Nieuws

Onco-gym OLVG

Op initiatief van Melissa Sombroek (verpleegkundig specialist oncologie OLVG) is met behulp van sponsors de een onco-gym tot stand gekomen. Vanuit de overtuiging dat sporten belangrijk is voor het herstel van kanker, zowel fysiek als mentaal. Op 14 juli 2021 is de Gym geopend. Newjoy concepts heeft een mooie financiële bijdrage gedaan om fitnessapparatuur te kunnen aanschaffen.

Nieuws

Opening entree OLVG

De hal is vergroot, hiervoor zijn de voormalige hellingen en trappen gesloopt en de gevel is naar buiten geplaatst. De nieuwe, ruime trappen en liften verbinden de drie niveaus op een natuurlijke en comfortabele manier met elkaar. De nieuwe gevels en de ruimere hal is de daglichtbeleving en oriëntatie enorm verbeterd. De overbruggingen van de split levels zijn met elkaar verbonden met nieuwe en ruime trappen en liften. Dit concept is ontworpen i.s.m. met Linda Cappetijn, de bouwkundige uitwerking i.s.m. Mo Bayo en de uitvoering is gedaan door Aalberts Bouw.

Nieuws

NIEUWE ENTREE OLVG WEST

De centrale hal van het ziekenhuis OLVG west wordt gefaseerd verbouwd. In deze eerste fase wordt het entreegebied aan de Jan Tooropstraat vergroot. De voormalige overkapping is onderdeel van de centrale hal geworden. Bezoekers vanuit de parkeergarage en vanaf het parkeer terrein staan direct in de centrale hal. De overbruggingen van de split levels zijn met elkaar verbonden met nieuwe en ruime trappen en liften. De bouw van deze fase start in september 2020.

Nieuws

ONTWERP HUBRECHT

Het Hubrecht Instituut en het Prinses Maxima Centrum zijn gelegen op Utrecht Science Park. Newjoy concepts heeft samen met Hollandse Nieuwe het ontwerp gemaakt voor de vernieuwing en uitbreiding dit specialistische laboratorium.

Voor deze opdracht brengt Pieter zijn specialistische laboratoriumkennis in. Hij werkt samen met het ontwerpteam van Hollandse Nieuwe in kort tijdsbestek het project uit tot een definitief ontwerp. PM2 bouwadviseurs zal namens de opdrachtgever het bouwproces begeleiden.

Nieuws

DUURZAME PRAKTIJK

Tijdens de verbouwing van hun woonhuis nemen de bewoners tijdelijk intrek in dit nieuw volume in de tuin dat later zal functioneren als praktijkruimte. Door de hoge ramen en kap ontstaat het gevoel van een moderne (leef)schuur.

 

Deze ruimte is een grote open ruimte met daarin één volume met daarin alle voorzieningen. De praktijkruimte is energie-neutraal en voorzien van optimale isolatie, lage temperatuur verwarming, een WKO-installatie en PV-opwekking.

Nieuws

AGW GEOPEND

Op 29 maart 2018 is door Jeroen van Roon, lid RvB, de verbouwde kantoor afdeling voor diverse administratieve en ondersteunende diensten geopend. De bestaande kantoorverdiepingen met cellenkantoren zijn door slimme ingrepen getransformeerd naar deels open werkplekken op basis van Activiteit Gerelateerde Werkomgeving. Dit concept is ontwikkeld i.s.m. Veldhoen + Company en het interieurbeeld is ontworpen in samenwerking met Linda Cappetijn.

Nieuws

OPENING SCIENCE CAFÉ

Op 28 maart 2017 is door Marjolein Jansen (vicevoorzitter College van Bestuur Vrije Universiteit) en Franc van Nunen (directeur Campusontwikkeling) het Science Café en het EatMeetWork geopend.

 

Dit ontwerp is gemaakt door Pieter Walraad en Linda Cappetijn. Deze nieuwe publieke plekken in de plint van dit onderzoeksgebouw zijn modern en uitnodigend en afgestemd op de architectuur, vormentaal en materiaalgebruik van het hele gebouw.

Bekijk het project Science Café.