• NewJoy-concepts-reastaurant-Leidse-Plein-LUMC-Leiden

Restaurant Leidse Plein, LUMC Leiden

 

Restaurant Leidse Plein is een prettige, gastvrije en gezonde plek om te eten en te ontmoeten. Het is opgedeeld in verschillende gebieden waar patiënten, bezoekers, studenten en medewerkers kunnen wachten, eten en drinken, elkaar ontmoeten en werken. Elk gebied is uitnodigend en heeft een eigen functionaliteit en sfeer. Het is zo ontworpen dat het ook in de stillere uren een aangename plek is. Voor personeel dé plek voor kennisuitwisseling in een ontspannen setting.

 

Koffie, terras, tuin en picknick

In het atrium is de koffiecorner, dé plek voor een kopje koffie, met de sfeer van terras. Grenzend aan het atrium ligt het LUMCafé. Een afsluitbare ruimte die buiten eettijden beschikbaar is voor borrels en kleinschalige evenementen. In de hal, op de overgang van het atrium naar binnen, is ruimte met tuinkwaliteiten. Hier is een patio met half hoge wanden. Binnen is een picknick gedeelte voor een snel hapje. Daarachter steekt een balkon een naastgelegen rustige patio in. Een vredig gebied met lange banken om ongestoord te zitten.

 

Akoestiek

Om restaurantgeluiden te dempen zijn in het hoge atrium kunstbomen geplaatst. De “bomen” met wolvilten kruinen onderdrukken het rumoer. Zo is het een aangename en plezierige ervaring. Ook zijn ze uitgerust met sfeervolle verlichting en praktische oplaadstations.

 

Proces

Newjoy Concepts en Ahrend Nederland hebben de Europese Aanbesteding gewonnen voor de herinrichting van het restaurant Leidse Plein. Newjoy Concepts, in samenwerking met Linda Cappetijn, is verantwoordelijk voor het architectonisch ruimtelijk interieur ontwerp. De ontwikkeling en indeling van de zitgebieden, de sfeer en de materialisatie aanzet. Ahrend Nederland is verantwoordelijk voor inrichting en de meubilair.

Categorie
Gezondheidszorg, Hospitality, Interieur