• NewJoy-concepts-Cardiologie-OVLG-locatie-Spuistraat-Amsterdam
  • NewJoy-concepts-Cardiologie-OVLG-locatie-Spuistraat-Amsterdam
  • NewJoy-concepts-Cardiologie-OVLG-locatie-Spuistraat-Amsterdam

Cardiologie, OLVG, Locatie Spuistraat Amsterdam

 

Mini ziekenhuis in de binnenstad

Als stadsziekenhuis wil het OLVG een bereikbare dependance binnen de singel. Die is gevonden in een gebouw aan de Spuistraat. Hier worden geen grote ingrepen als operaties gedaan. Stadsbewoners kunnen er terecht voor eenvoudige ingrepen als bloedprikken en voor consulten van zes ziekenhuisspecialismen.

 

Dicht bij huis

Van buiten, maar zeker ook binnen, is de sfeer ingetogen en aangenaam. Eenmaal binnen is er een bescheiden stijlvolle wachtruimte. Hier bevindt zich de inschrijf- en afspraakbalie. Het geheel voelt niet aan als een ziekenhuis.

 

Wachtlounge

De wachtruimte is wachtlounge aan de stadszijde. De ruimte is licht en dubbel hoog achter de hoge statige ramen. Deze lounge is rijk ingericht met een lichte parketvloer, kroonluchters en eersteklas rode meubels. Het is voorzien van een digitaal oproepsysteem. Hierdoor is het aangenaam wachten op een prettige plek in de stad.

 

Slimme ingreep

In een latere fase is de derde verdieping verbouwd. Hier bevindt zich de polikliniek Cardiologie. Deze poli heeft een eigen ontvangstbalie, onderzoeksruimten en spreekkamers. Er was behoefte aan meer kleine spreek- onderzoekskamers aan de gevel en meer wachtruimte. Door flexibel en slim om te gaan met de bestaande indeling, is een natuurlijk scheiding ontstaan tussen kamer, gang en wachtgebied. De kamers zijn verlaagd en als doosjestegen de gevel geplaatst. Zo kan daglicht tot in de wachtruimte komen.

 

OLVG

OLVG is het stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam. Dit toonaangevende en bijzondere ziekenhuis is al anderhalve eeuw verweven met de stad. OLVG is ontstaan uit de fusie van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in juni 2015. Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis is de hoofdlocatie OLVG, locatie Oost en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis is de hoofdlocatie OLVG, locatie West. Er is ook nog een nevenvestiging OLVG, locatie Spuistraat. Op deze locaties wordt zorg geboden aan alle inwoners van de stad. Daarnaast worden specialistische en complexe behandelingen uitgevoerd voor de mensen uit de regio.

 

NewJoy concepts is als architect al jaren betrokken bij OLVG en heeft ontworpen en gewerkt aan AGW kantoren, Poliklinische apotheek, Bloedafname, Personeelsrestaurant, Gipskamer, Anna Paviljoen, Centrale hal, Cardiologie, Masterplan en Onco-gym.

Categorie
Gezondheidszorg, Hospitality, Interieur