Anna Paviljoen, OLVG, locatie Oost Amsterdam

 

Moeder- en kindcentrum

Al sinds 1925 is het Anna Paviljoen een begrip in Amsterdam. Anna is de beschermheilige van moeders en zwangere vrouwen. De afdeling Neonatologie en Kindergeneeskunde zijn samengegaan met Verloskunde en Gynaecologie. Het vormt nu het moeder- en kindcentrum. Het Anna Paviljoen biedt specialistische zorg voor vroeg geboren en zieke baby’s, spoedeisende verloskunde en gynaecologische klachten. Met 3000 bevallingen per jaar is dit één van de grootste moeder- en kindcentra van Nederland.

 

Ontwerp en inzicht

Het moderne Anna Paviljoen ligt op de tweede verdieping van OLVG, locatie Oost. Samen met een enthousiaste groep artsen en personeel is een intensief ontwerptraject doorlopen. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van verpleging, kraamzorg en veiligheid zijn in het ontwerp toegepast. Het belangrijkste is dat ouders en kind altijd bij elkaar blijven. De bestaande afdelingen zijn, op basis daarvan, volledig gefaseerd vervangen door een nieuw indeling.

 

Speelse huiskamer

De gemeenschappelijke ruimten zijn ingericht als huiskamer zodat patiënten, medewerkers en bezoekers zich thuis voelen. Heldere kleuren en warme materialen zorgen voor een professionele uitstraling. De sfeer is speels, dit wordt versterkt door de kleurrijke olifant-kinderstoelen. De huiskamer zijn gericht op ontmoeten en samen zijn. Er zijn verschillende zitmogelijkheden, lees- en overlegplekken. Voor kinderen en peuters zijn er speel-, kruip- en klimplekken en zelfs een kinderbioscoop.

 

Suites

Ronde de gemeenschappelijke ruimten liggen de dagbehandelingskamers, grote en kleine zorgsuites en neosuites. Er zijn 54 suites die ruim en licht zijn en van alle gemakken voorzien. Alle medische faciliteiten zijn aanwezig. Ze hebben een eigen badkamer, koelkast en logeerbed. Het is een plek van rust voor het jonge gezin.

 

OLVG

OLVG is het stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam. Dit toonaangevende en bijzondere ziekenhuis is al anderhalve eeuw verweven met de stad. OLVG is ontstaan uit de fusie van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in juni 2015. Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis is de hoofdlocatie OLVG, locatie Oost en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis is de hoofdlocatie OLVG, locatie West. Er is ook nog een nevenvestiging OLVG, locatie Spuistraat. Op deze locaties wordt zorg geboden aan alle inwoners van de stad. Daarnaast worden specialistische en complexe behandelingen uitgevoerd voor de mensen uit de regio.

 

NewJoy concepts is als architect al jaren betrokken bij OLVG en heeft ontworpen en gewerkt aan AGW kantoren, Poliklinische apotheek, Bloedafname, Personeelsrestaurant, Gipskamer, Anna Paviljoen, Centrale hal, Cardiologie, Masterplan en Onco-gym.

 

Pieter Walraad was projectarchitect bij EGM architecten voor het project OLVG, locatie Oost Anna Paviljoen.
Categorie
Gezondheidszorg, Hospitality, Interieur