• NewJoy-concepts-centrale-hal-OVLG-locatie-West-Amsterdam

Centrale hal, OLVG, locatie West Amsterdam

 

Om het ziekenhuis OLVG west voor te bereiden op verwachte groei is de centrale hal verbouwd. Dit gebeurt in een aantal fasen.

 

Uitbreiding entreegebied

De eerste fase is de uitbreiding van het entreegebied aan de Jan Tooropstraat. Om dat te kunnen realiseren is een ontwerp gemaakt dat licht, ruimte en overzicht geeft. De bestaande gevel van de donkere entree met tochtende, krappe draaideuren en hellingbanen zijn gesloopt. De nieuwe gevel is naar buiten geplaatst, zodat de bestaande overkapping onderdeel van de centrale hal is geworden. Bezoekers en patiënten die vanuit de parkeergarage en de straat komen staan direct in het nieuwe entreegebied. De splitlevels zijn comfortabel te bereiken met nieuwe ruime trappen en liften.

 

OLVG

OLVG is het stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam. Dit toonaangevende en bijzondere ziekenhuis is al anderhalve eeuw verweven met de stad. OLVG is ontstaan uit de fusie van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in juni 2015. Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis is de hoofdlocatie OLVG, locatie Oost en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis is de hoofdlocatie OLVG, locatie West. Er is ook nog een nevenvestiging OLVG, locatie Spuistraat. Op deze locaties wordt zorg geboden aan alle inwoners van de stad. Daarnaast worden specialistische en complexe behandelingen uitgevoerd voor de mensen uit de regio.

 

NewJoy concepts is als architect al jaren betrokken bij OLVG en heeft ontworpen en gewerkt aan AGW kantoren, Poliklinische apotheek, Bloedafname, Personeelsrestaurant, Gipskamer, Anna Paviljoen, Centrale hal, Cardiologie, Masterplan en Onco-gym.

Categorie
Gezondheidszorg, Hospitality, Interieur