Personeelsrestaurant, OLVG, locatie Oost Amsterdam

 

Karakter

Het personeelsrestaurant op OLVG, locatie Oost is toe aan vernieuwing. Dit restaurant ligt met zijn bijzondere ronde vorm in en aan één van de binnentuinen. Bij deze ingreep is alleen de binnenzijde vernieuwd. Het oude systeemplafond is vervangen door akoestische eilanden. De bestaande houten vloer is volledig hersteld en past perfect nu bij de grafische cirkelvorm van de buitenring. Door deze ingrepen is zowel de ruimtelijke beleving als de ruimte akoestiek verbeterd.

 

Multifunctioneel

De functie van deze ruimte van is verandert van restaurant in een personeelsruimte. Naast lunch en avondeten kun je hier nu de hele dag ook terecht om te pauzeren of voor informeel overleg met je collega.

 

Vernieuwen door hergebruik

Om deze verandering in functie mogelijk te maken is de indeling aangepast. Er is een bredere aanbod aan zitconcepten nodig, zoals overlegcoupes, loungehoekjes en een breder aanbod tafelsettings. Er is vanuit budget en duurzaamheid gekozen om waar mogelijk van de bestaande inrichting ter herplaatsen. Anderzijds is er met nieuwe kleuren en inrichting een geheel andere sfeer ontstaan. Het is een aangename en informele ruimte geworden om even met een collega te zitten.

 

OLVG

OLVG is het stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam. Dit toonaangevende en bijzondere ziekenhuis is al anderhalve eeuw verweven met de stad. OLVG is ontstaan uit de fusie van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in juni 2015. Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis is de hoofdlocatie OLVG, locatie Oost en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis is de hoofdlocatie OLVG, locatie West. Er is ook nog een nevenvestiging OLVG, locatie Spuistraat. Op deze locaties wordt zorg geboden aan alle inwoners van de stad. Daarnaast worden specialistische en complexe behandelingen uitgevoerd voor de mensen uit de regio.

 

NewJoy concepts is als architect al jaren betrokken bij OLVG en heeft ontworpen en gewerkt aan AGW kantoren, Poliklinische apotheek, Bloedafname, Personeelsrestaurant, Gipskamer, Anna Paviljoen, Centrale hal, Cardiologie, Masterplan en Onco-gym.

 

Categorie
Gezondheidszorg, Hospitality, Interieur