Poliklinische apotheek, OLVG, locatie Oost Amsterdam

 

De poliklinische apotheek van OLVG, locatie Oost ligt op de begane grond direct aan de centrale lichtstaat. Door de centrale ligging is de apotheek eenvoudig toegankelijk voor buurtbewoners, patiënten, bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis. Je kunt letterlijk drempelloos binnenstappen voor genees- en hulpmiddelen.

 

Slimme robot

De lange balie heeft een gebogen vorm en er is plaats voor zes uitgifte punten. Er zijn verschillende type balies ontworpen. Balies voor snelle routinematige handelingen en verlaagde balies waar je kan zitten en die rolstoel toegankelijk zijn. Er is een aparte ruimte om privacygevoelige gesprekken te voeren.

 

De displaywand volgt de gebogen vorm van de balie. Hierin staan zelfzorgmiddelen en verzorgingsproducten. Het vormt de scheiding tussen de front- en backoffice. In de backoffice wordt gebruik gemaakt van een robot. Deze uitgifte robot haalt medicijnen op en houdt de voorraad bij. De efficiëntie in de apotheek wordt daarmee verhoogd. De klant wordt sneller geholpen en de apothekersassistenten hebben nu meer tijd voor klanten met vragen. Het hightech karakter van de robot draagt bij aan het betrouwbare imago van de poliklinische apotheek.

 

Interieur en materiaal

De wachtruimte van de poliklinische apotheek heeft een twee kanten glas van vloer tot plafond en grote open entree. Door dezelfde vloerafwerking te gebruiken als het entreegebied van OLVG is de apotheek naadloos verbonden. De apotheek is nu ruimtelijk onderdeel geworden van de lichtstraat. Het interieur heeft heldere verlichting en lichte kleuren. Vast en los meubilair heeft een witte basis afgewerkt met houtprint. Daarnaast is als accent een licht groene kleur gebruikt om de balies van elkaar te scheiden. Door het gebruik van deze kleuren en materialen heeft de apotheek een veilige, vriendelijke, overzichtelijke en professionele uitstraling.

 

OLVG

OLVG is het stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam. Dit toonaangevende en bijzondere ziekenhuis is al anderhalve eeuw verweven met de stad. OLVG is ontstaan uit de fusie van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in juni 2015. Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis is de hoofdlocatie OLVG, locatie Oost en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis is de hoofdlocatie OLVG, locatie West. Er is ook nog een nevenvestiging OLVG, locatie Spuistraat. Op deze locaties wordt zorg geboden aan alle inwoners van de stad. Daarnaast worden specialistische en complexe behandelingen uitgevoerd voor de mensen uit de regio.

 

NewJoy concepts is als architect al jaren betrokken bij OLVG en heeft ontworpen en gewerkt aan AGW kantoren, Poliklinische apotheek, Bloedafname, Personeelsrestaurant, Gipskamer, Anna Paviljoen en Spuistraat.

 

Pieter Walraad werkte bij EGM architecten als projectarchitect van de poliklinische apotheek, OLVG, locatie Oost

Fotografie: EGM architecten, Dordrecht
Categorie
Gezondheidszorg, Interieur