Polikliniek Bloedafname, OLVG, locatie Oost Amsterdam

 

De polikliniek Bloedafname, OLVG, locatie Oost, ligt op de begane grond aan het einde van de lichtstraat. De polikliniek bestaat uit 2 delen: aanmelden & inschrijven en bloedafname. De vrijstaande inschrijfbalie is fysiek en procesmatig gescheiden van de polikliniek bloedafname. Het ligt op de overgang van de lichtstraat naar het atrium. Met een modern verwijssystem en integratie van techniek kunnen patiënten snel geholpen worden. De entree van de polikliek Bloedafname ligt ook aan de lichtstraat. Het is hierdoor makkelijk vindbaar en toegankelijk.

 

Door het scheiden van balie en polikliniek zijn beide functies flexibel. In de toekomst kunnen ze samen of afzonderlijk van elkaar groeien. Hierdoor kunnen wachttijden beperkt worden en kunnen patiënten op een prettige manier geholpen worden.

 

Interieur, materiaal en kleur

Het uitgangspunt voor het interieur is warm en uitnodigend. De basis bestaat uit witte vaste en losse meubels. Door het gebruik van een groene accentkleur en hout voelt het interieur warm aan. De balie en de behandelruimtes in de polikliniek hebben duidelijk herkenbare nummers. Door de toepassing van deze ‘wayfinding’ kunnen patiënten snel en duidelijk hun weg vinden.

 

Uitdagingen

Een harde eis in deze verbouwingsopdracht is: een te allen tijde werkende polikliniek Bloedafname. Naast deze uitdaging zijn ook het bouwen op een beperkte ruimte en een beperkt bouwbudget uitgangspunten. Door goed overleg, planning en samenwerking hebben OLVG, Aalberts Bouw, ULC groep, Metriek Interieur en Newjoy concepts aan alle eisen en wensen van de opdrachtgever voldaan.

 

OLVG

OLVG is het stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam. Dit toonaangevende en bijzondere ziekenhuis is al anderhalve eeuw verweven met de stad. OLVG is ontstaan uit de fusie van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in juni 2015. Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis is de hoofdlocatie OLVG, locatie Oost en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis is de hoofdlocatie OLVG, locatie West. Er is ook nog een nevenvestiging OLVG, locatie Spuistraat. Op deze locaties wordt zorg geboden aan alle inwoners van de stad. Daarnaast worden specialistische en complexe behandelingen uitgevoerd voor de mensen uit de regio.

 

NewJoy concepts is als architect al jaren betrokken bij OLVG en heeft ontworpen en gewerkt aan AGW kantoren, Poliklinische apotheek, Bloedafname, Personeelsrestaurant, Gipskamer, Anna Paviljoen, Centrale hal, Cardiologie, Masterplan en Onco-gym.

Categorie
Gezondheidszorg, Interieur