Onco-gym, OLVG, locatie Oost Amsterdam

 

OLVG Oncologie met eigen fitness

De verpleegafdeling oncologie heeft onlangs een belangrijke transformatie doorgemaakt. De dagbehandeling voor oncologie patiënten is daarbij gemoderniseerd. De open en sfeervolle lounge met een koffieruimte met zitjes biedt een prettige sfeer naast de behandelruimten. De overzichtelijke ruimtes hebben veel daglicht, bieden uitzicht voor patiënten en goede werkomstandigheden voor personeel.

 

Ambities

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat sporten en bewegen een positief effect heeft op het herstel tijdens en na behandeling van kanker. Het team medische oncologie/hematologie in OLVG pleit dan ook voor een prominentere rol van sporten en bewegen voor oncologiepatiënten tijdens de behandeling in de kliniek. De ambitie is om oncologiepatiënten die opgenomen zijn op de afdeling oncologie tijdens hun revalidatie te laten herstellen in een sportruimte.

 

Onco-gym

Deze onco-gym is gerealiseerd naast de dagbehandeling lounge. De ruimte heeft de uitstraling gekregen van een echt moderne fitnessruimte. De naastgelegen koffieruimte helpt om gebruik te maken van deze voorziening. Voor mensen die soms maanden regelmatig naar het ziekenhuis komen het belangrijk om actief te werken aan hun gezondheid.

 

Overtuiging

Newjoy concepts heeft het ontwerp gemaakt voor de lounge, behandelruimten en de gym. Daarnaast is er als sponsor een mooie financiële bijdrage gedaan voor de aanschaf van fitnessapparatuur om dit initiatief mogelijk te maken. Newjoy Concepts hoopt dat deze onco-lounge dé ontmoetingsplek voor patiënten kan zijn op weg naar herstel. Zie link. https://www.olvg.nl/nieuws/olvg-opent-onco-gym

 

OLVG

OLVG is het stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam. Dit toonaangevende en bijzondere ziekenhuis is al anderhalve eeuw verweven met de stad. OLVG is ontstaan uit de fusie van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in juni 2015. Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis is de hoofdlocatie OLVG, locatie Oost en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis is de hoofdlocatie OLVG, locatie West. Er is ook nog een nevenvestiging OLVG, locatie Spuistraat. Op deze locaties wordt zorg geboden aan alle inwoners van de stad. Daarnaast worden specialistische en complexe behandelingen uitgevoerd voor de mensen uit de regio.

 

NewJoy concepts is als architect al jaren betrokken bij OLVG en heeft ontworpen en gewerkt aan AGW kantoren, Poliklinische apotheek, Bloedafname, Personeelsrestaurant, Gipskamer, Anna Paviljoen, Centrale hal, Cardiologie, Masterplan en Onco-gym.

Categorie
Gezondheidszorg, Hospitality, Interieur